2011. április 9., szombat

Nézz rám, Mami! (2006)

Szerző: Nógrádi Gábor (1947- )
Kategória: ifjúsági irodalom
Honnan és miért: régen olvastam Nógráditól. De nem ez volt a fő indokom. Bíztam benne, hogy két Kafka után helyreállítja a lelki békémet.
Tetszett-e: igazi téli könyv. Aranyos volt, de semmi extra igazából, vagy 600 film épül ugyanerre az alapsztorira. A majmok idegesítettek picit.


"Amint azt a Magyar Tudományos Akadémián Evizi agykutató és mutterológus professzor egyik előadásában kifejtette: az édesanyákba, ahogy mondani szokás, gyárilag be van építve egy SZBSZ. Egy Szuper Bajérzékelő Szoftver.
Dr. Evizi szerint az anyák a gyermek születésének pillanatától rendelkeznek vezeték nélküli internetes kapcsolattal. Ennek segítségével az anyai hajszálak könnyedén veszik az információkat a családtagok távoli szerveréről, és rögtön közvetítik az agyba. Onnan az adatok a szélessávú kapcsolat jóvoltából a szívbe jutnak, ahol elindítják a beépített programokat. Ezek válaszüzeneteket, illetve mentőakciókat generálnak, amennyiben megfelelő szoftverekkel és elegendő kapacitással rendelkezik az anyawinchester.
Sajátos, hogy ez a rendszer már tízmillió évvel ezelőtt is működött, bár az internet akkor még nem volt annyira elterjedt, mint ma."
[64. old. 2006-os kiadás]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése