2010. október 26., kedd

A szépség örök titka


Az alábbi mondatokat Audrey Hepburn mondta, amikor megkérdezték a szépség titkáról. Egyszerű mondataiban szó sincs kemikáliákról, önpusztító kúrákról, színekről, formákról, csak örök, emberi értékekről, amelyek követése nem kerül semmibe, mégis az eredmény megfizethetetlen.
"A vonzó ajkak érdekében mondj kedves szavakat! A kedves szemekért keresd a jót az emberekben! A karcsú alak érdekében oszd meg ételed az éhezőkkel! A lelki egyensúlyért sétálj azzal a tudattal, hogy soha nem vagy egyedül. A szép hajért, hagyd a gyermeknek, hogy ujjaival végigsimítsa naponta legalább egyszer. Emlékezz, ha segítő kézre van szükséged, végül megtalálod karjaidban. Ha idősebb leszel, felfedezed, hogy két kezed van, egy, hogy segíts magadon, egy, hogy segíts másokon.
A nő szépsége nem a ruhákban, amiket hord, nem az alakjában vagy a frizurájában rejlik. A nő szépségét a szemében találod, mert a szem bejárat a szívhez, ahol a szeretet lakozik.
A nő szépsége nem az arcápolásból ered, hanem a nő igazi szépsége a lelkéből tükröződik. Az a törődés, amit szerető szívvel ad, és a szenvedély, amit mutat. A nő szépsége csak fokozódik az idő előrehaladtával."
[A ZH egy évekkel ezelőtti, talán nőnapi számából kivágott cikk]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése